Захоплюючий квест на Запорізькій книжковій толоці пройшов для підлітків із вразливих категорій населення. Організатором квесту стала культурна асоціація «Новий Акрополь», а подарункові сертифікати на придбання книжок забезпечив АКБ «Індустріалбанк».

Запорізька книжкова толока з самого початку є значно більшим, ніж суто книжковим ярмарком. Це грандіозна культурна подія, яка поєднує у собі різні види мистецтва та різні можливості занурення у події фестивалю.
У неділю, 29 жовтня, Толока стала місцем проведення захоплюючого квесту для дванадцяти підлітків із сімей у складних життєвих обставинах. Це діти із багатодітних, неповних, малозабезпечених сімей, із числа внутрішньо переміщених осіб, діти з особливими потребами тощо.
Активісти культурної асоціації «Новий Акрополь» підготували для дітей майже два десятки цікавих запитань, що стосувалися Толоки. Про конкурси фестивалю, про книги та авторів, про видавництва і так далі. Із величезним захопленням та натхненням юні хлопці і дівчата майже літали фестивалем, шукаючи потрібні відповіді.
Залежно від кількості правильних відповідей, кожна із трьох команд отримала сертифікати на придбання книжок – на сто, двісті і триста гривень, які погодився оплатити «Індустріалбанк». Саме сертифікати на придбання, за словами ініціаторів заходу, а не вже обрані книги, дозволили учасникам квесту ще більше зануритись у атмосферу книжкового ярмарку, відчути його «на смак» та обрати собі подарунки до вподоби. Своїми сертифікатами діти тут же із радістю скористалися.
Микола Колодяжний, директор благодійного фонду «Імпульс.ЮА», зазначив: «Ми щиро вдячні «Індустріалбанку» та голові правління Михайлу Букрєєву за те, що відгукнулися на прохання забезпечити подарункові сертифікати для наших підопічних. Для дітей вони стали, мабуть, найяскравішим спогадом про перебування на Толоці».
Серед тих книжок, які були обрані – «Країна Мумі-Тролів», «Форест Гамп», «Дівчина з перловою сережкою» та інші. Приємно відзначити і наступне. Самі учасники квесту вирішили, що після того, як прочитають книжки, передадуть їх своїм одноліткам.