Нарешті це сталося! Момент, на який ми довго чекали! Адже, завдяки підтримці наших нових партнерів, Німецько-українського форуму та Йорга Дрешера, ми змогли продовжити роботу для жінок-переселенок з дітьми у Запоріжжі!

Діяльність з соціально-психологічної та гуманітарної допомоги жінкам-переселенкам з дітьми благодійний фонд «Імпульс.ЮА» розпочав ще у квітні минулого року. За минулий період було проведено десятки заходів, учасниками яких стали сотні сімей. Жінки отримували необхідні поради психолога, юридичні консультації, гуманітарну допомогу, які допомагали подолати стрес від війни та вимушеного переселення, полегшували адаптацію на новому місці проживання. Діти в цей час працювали зі спеціалістами, які допомагали подолати стрес, відволіктися від негативних емоцій та отримати позитивні емоції. Робота ця тривала до червня 2023 року.

І ось, після невеличкої перерви, з серпня поточного року, завдяки підтримці, яку надав Німецько-український форум та пан Йорг Дрешер. наша робота з підтримки жінок та їхніх дітей під час війни продовжилася. Мета нашої діяльності в цьому напрямку містить три основних компоненти:
— допомогти жінкам та дітям подолати стрес та інші негативні наслідки впливу війни на психіку жінок та дітей;
— навчити жінок елементам подолання стресу у себе та дітей за допомогою простих вправ та інструментів арт-терапії;
— покращити взаємодію та взаємопорозуміння між жінками та їхніми дітьми.

Одразу перший захід пройшов без перебільшення вдало, адже наша команда вже мала успішний досвід проведення подібних активностей. На першому етапі жінки поспілкувалися з професійним психологом, яка розказала про прояви стресу у людей, в тому числі і у дітей, а також показала прості вправи для подолання стресу. В цей час молодші учасниці та учасники займалися веселими руханками та розвиваючими вправами разом з спеціалістками по роботі з дітьми. А у другій половині зустрічі мами з дітьми вже разом ліпили з солоного тіста та розмальовували обереги – симпатичних котиків, які тепер прикрасять їхні оселі.

«Знаєте, завдяки вам я і моя дитина трохи переключилася після «прильотів», які сталися нещодавно у Запоріжжі», зазначила після завершення заходу одна з мам. Це – найкраще підтвердження того, що захід досяг своєї мети. А ще учасниці говорили про те, що отримали корисну інформацію, із великим задоволенням провели час із дитиною, та захотіли продовжити традицію спільної з дітьми творчості і вдома. Діти ж були у щирому захопленні від ігор, цікавої творчості та від спілкування з однолітками.


По завершенню заходу всі сім’ї отримали в подарунки чудові набори для творчості, щоб продовжити цікаве проводження часу вдома. А ще – солодкі смаколики від наших друзів, благодійного фонду «Добродій», за які ми їм щиро дякуємо!

Зареєструватися до участі у наступних заходах проєкту можна за посиланням:
https://forms.gle/Y2K2XEbjTN4TU3N99

До участі у проєкті запрошуються жінки та діти віком від 8 до 16 років вразливих категорій (ВПО, прийомні/опікунські сім’ї, діти-сироти, діти з інвалідністю і т.п.)
Захід відбувся в межах проєкту «Майстер-класи для дітей та їх опікунів в Україні з використанням арт-терапевтичних методів», який реалізує Благодійний фонд «Імпульс.UA» за підтримки Deutsch-Ukrainisches Forum e.V.