За одну поїздку ми охопили гуманітарною допомогою мешканців одразу п’яти сіл — Микільське, Василівське, Вільнянка, Новосолошине та Тимошівка Преображенської громади Пологівського району Запорізької області.

Засоби гігієни та побутової хімії, які будуть особливо корисними для сімей із дітьми, для жінок, та і для всіх місцевих жителів. Пральні порошки, шампуні, гелі для душу, зубні щітки та пасти, мило туалетне та господарче, вологі серветки, засоби жіночої гігієни, миючі засоби і так далі. А ще – памперси для наймолодших мешканців та мешканок цих сіл. Два мікроавтобуси були завантажені практично під зав’язку.

Звичайно, було б простіше організувати видачу гуманітарної допомоги у Запоріжжі. Але в обласному центрі можливостей її отримати значно більше, ніж у віддалених сільських районах. Тож коли наші німецькі друзі запропонували свою підтримку, ми зі свого боку виступили з пропозицією поїхати до сільських районів. Куди не так часто доїжджають гуманітарні місії. І хоча зусиль і часу така поїздка разом з підготовкою забрали чимало, результатом ми дуже задоволені.

Щира вдячність з боку місцевих мешканців, чудова організація і також щира вдячність від місцевих старостатів – все це підтвердило, що сили були витрачені недарма! Підтримувати хоча б мінімальний рівень життя людей в Україні, в той час як ворог намагається його зруйнувати і посіяти загальний відчай – це також важливий внесок у спільну витривалість суспільства.

Величезне спасибі нашим німецьким друзям — Ukrainehilfe Koenigstein, Johanniter-Weihnachtstrucker та Deutsch Ukrainisches Forum за передачу, оплату та допомогу з доставкою гуманітарної допомоги! Персонально щиро дякуємо Йоргу Дрешеру
та Michael Post за особисту участь у доставці та передачі допомоги мешканцям українських сіл! І від себе також щиро дякую Валерію Козицькому за величезний організаційний та фізичний внесок у цю доставку!

Наступні поїздки – вже у планах!