У проміжок між передноворічною біганиною і навалою вже післясвяткових справ, можна трохи перепочити, і спокійно погортати сторінки року, що відійшов у минуле ) Отже, топ-10 фото 2020 року: світлини і події, які залишили найяскравіші спогади — в хронологічному порядку

01. «Чи є мотивація розвиватись? А якщо знайду?!» Випускник програми Access Влад Головецький, запалює у якості ведучого під час Inforparty «ЗнайDo!». 15 лютого, хаб «Платформа спільних дій». Якому ми, до речі, щиро дякуємо за гостинність, як і всьому колективу «Платформи» на чолі з Ірайсат Магомедалієвою! Пандемія в цей час — це про щось «в далекій-далекій галактиці»…

02. Нарешті! Як фото довгоочікуваної дитини! Нова група Access Запоріжжя великими зусиллями здобута, оголошена, відібрана і відкрита! На цій світлині ми щасливі і ще не знаємо, що ледь встигнемо вживу провести пару зустрічей. Вже за кілька днів – «здраствуй, карантин…»

03. Поки інші тільки розмірковують, що робити, ми вже працюємо в онлайн-форматі! Оперативно обговорили зміни, швидко переналаштувались, і 14 березня Олеся Лапікова вже провела перше заняття «Ліги успіху» в онлайні! І для першого разу провела дуже добре! Тоді ми ще не знали, що все це буде всерйоз і надовго.

04. Онлайн онлайном, але їсти хочеться в реалі! Сергій Андрух відправляється розвозити набори продуктів харчування і товарів першої необхідності сім’ям підопічних нашого фонду. Дякуємо щиро колегам, які ці набори надали, вони виявилися дуже потрібними!

05. Олеся Лапікова на цьому фото не дарма така щаслива! Як то кажуть, не буває лиха без добра! Завдяки масовому переходу в онлайн-формат ми змогли залучити до занять «Ліги успіху» учасників і учасниць з усієї України. Як і тренерів! Тож несподівано для себе перейшли у формат проведення заходів міжрегіональних, а то й загальнонаціональних!

06. Впізнаєте краєвид за спинами дітей? Річка, скоріше за все – Дніпро… А місто? Все просто – місто так само Дніпро! Нарешті ми хоч тимчасово вирвалися з чіпких лап Zoom’у! І у липні вирушили до дуже пізнавальної і яскравої поїздки до Дніпра, де бувати дуже полюбляємо. Дякуємо за цю можливість Інституту «Ткума» та Ігорю Щупаку особисто!

07. Вирвавшись з онлайну у офлайн, ми навіть перейшли у короткий контрнаступ! І 8-го серпня на каскаді фонтанів «Райдуга» влаштували яскраве і масштабне Inforparty «ProКАЧКА»! На цьому фото – один з найяскравіших епізодів: Ірина Ярко та Денис Астафьєв зійшлися у запеклому літературному батлі! Щиро дякуємо величезній кількості друзів і колег, які допомогли це грандіозне дійство створити! Особливі теплі вітання Посольству США, Вірі Максимовій та Інні Здор, що підтримали і «Лігу успіху», і цей захід

08. Коли, втомлений щоденною насиченою працею з ранку до ночі, Сергій Андрух вже не здатний йти власними ніженьками, вдячні вихованці підхоплюють його і готові буквально носити на руках! І віднести прямо на борт гостинного пароплава. Після Inforparty «ProКАЧКА» для всієї команди заходу відбулася пам’ятна річкова мандрівка мальовничим Дніпром!

09. «Хоча б не повбивалися, хоча б не повбивалися…», повторював я собі весь день. Доки весела компанія студентів і студенток нової групи Access безтурботно стрибали по камінню вздовж берега вересневої Хортиці. Де на початку навчального року ми вже традиційно зібралися. На щастя, не повбивалися, і окрім одягу Альхалафа-напівсереднього, ніхто не постраждав )))

10. Проводжаємо фантастично красивий захід сонця над Дніпром, і завершуємо нашу останню на довгий час живу зустріч з випускниками… Жовтогарячі промені осіннього сонця і легкий плес хвиль несуть з собою присмак гіркоти. Адже деяких з наших випускників невідомо коли знову побачимо, бо вони роз’їдуться по усіх усюдах. І в серці радість і смуток переплітаються у дивне щемливе відчуття…

Власне, оце і є наш топ-10 пам’ятних фото року 2020-го. Хочемо щиро подякувати кожному і кожній, хто створював ці пам’ятні моменти! Ви наповнили минулий рік моментами справжнього щастя!

Микола КОЛОДЯЖНИЙ
директор благодійного фонду «Імпульс.ЮА»