Вже зовсім скоро, 1 грудня, у Запоріжжі відбудеться унікальний фестиваль «Гармонія сердець» — фестиваль сценічних тандемів дітей з інтернатів та професійних артистів. Про деталі майбутнього заходу на прес-конференції сьогодні розказали організатори події

Фестиваль «Гармонія сердець» — це фестиваль спільних виступів вихованців дитячих будинків та інтернатних закладів з одного боку, і запорізьких професійних артистів — з іншого. Разом з запорізькими дітьми та артистами на сцену також вийдуть спеціально запрошені київські гості.

Як розказав ініціатор фестивалю Yuriy Vdovtsov, керівник волонтерської групи AngelS, вже з вересня йде активна підготовка до концерту. Спільно з волонтерами і артистами діти готують номери у різних жанрах – вокальних, танцювальних, і навіть театральних та комедійних. Окрім того, волонтери допомагають готувати костюми, декорації, прикраси для сцени і зали.

Цього року учасники фестивалю представлятимуть десять закладів Запоріжжя і Запорізької області – інтернати, реабілітаційні центри, дитячі будинки, а також прийомні та опікунські сім’ї. Виступатимуть на сцені як окремі учасники, так і цілі колективи. Дві дитини спробують себе у якості співведучих разом із запрошеними зірковими гостями. Загалом у фестивалі візьмуть участь майже 50 запорізьких дітей.

За словами Николай Колодяжный, директора благодійного фонду «Імпульс.ЮА», ретельна підготовка допомагає дітям виступити максимально якісно та професійно, щоб довести, що вони гідні не тільки співчуття, але й поваги і захоплення.

Важливість того, що це не просто разовий захід, а тривала системна робота, підкреслила Антонина Матвеева, керівник Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації. Свою колегу підтримала і Наталия Сиворакша, керівник Служби у справах дітей Запорізької міськради. На їхню думку, така діяльність відіграє важливо позитивну роль у соціалізації та розвитку особистостей дітей.

Разом з дітьми на сцену вийдуть Герман Романченко, Ольга Кочура, Сабіна Сафарлі, Ніка Тупилко, Богдан Хижняк , співачка VITA, гурт «Хорта», Ансамбль акробатичного рок-н-ролу «Дiксi», колектив «Medvoice», студія «Tap art dance», та багато інших відомих запорізьких артистів.

Ведучими на фестивалі «Гармонія сердець-2019» будуть відома та епатажна відеоблогерка Лариса Сергіївна Хапуга, та ведучий популярної дитячої телепрограми Андрій Доманський. Як вже зазначалося, тандеми ведучих з ними складуть запорізькі діти, дівчинка з дитячого будинку та хлопчик з прийомної сім’ї.

Своїм виступом учасників фестивалю підтримає молодий, але надзвичайно амбітний гурт NZK, який також спеціально для цього приїде до Запоріжжя.

Тож організатори запрошують усіх зустріти перший день зими у святковому настрої та підтримати запорізьких дітей! Приходьте 1-го грудня о 13-й годині до концертного залу імені Глінки Запорізької обласної філармонії на яскраве свято добра і творчості!

Фестиваль «Гармонія сердець» проводиться в партнерстві волонтерської групи AngelS і благодійного фонду «Імпульс.ЮА», за підтримки конкурсу соціальних ініціатив «Ми — це місто», громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації і Служби у справах дітей Запорізької міськради