Преображенка, як і багато інших населених пунктів, розташована буквально в декількох кілометрах від лінії фронту. «Прилітає» в село мало не щоденно. Більша частина будинків тут зазнали пошкоджень в результаті обстрілів, деякі з них майже повністю зруйновані.

Переважна кількість місцевих мешканців виїхали з села в інші регіони України або за кордон. Але наразі тут продовжують жити близько тисячі мешканців, більшість із них – вже старші за шістдесят років. З раціональної точки зору, звичайно, можна поставити питання руба: а чому вони не виїздять? Та зрозуміти відповідь на це питання можна тільки подивившись їм в очі і почувши їхні розповіді.  Бо для них це – їхня мала Батьківщина, все, у що вони вкладали свій час і свої сили, і вони готові триматися за свої оселі, навіть якщо це несе прямий ризик для їхнього життя.

«Не думайте, що ми «ждуни» тут. Ми просто патріоти. Я розумію, що село без мене проживе. Я без нього не зможу», зізналася мешканка села Преображенка, куди ми приїхали з гуманітарною допомогою минулої неділі. І після цих слів розплакалася.

Порадившись з представниками місцевої влади, та завдяки підтримці наших чудових благодійників, ми закупили тридцять наборів засобів гігієни та побутової хімії, і рушили до Преображенки. Пральні порошки, засоби для миття, мило господарче та туалетне, креми для рук і засоби гігієни для жінок і так далі – максимум того, що допоможе мешканцям і мешканкам Преображенки відчувати себе людьми, навіть знаходячись у важких умовах прифронтового села.

Щира подяка нашим колегам Валерію Козицькому та Дмитру Іванченку, які допомагають доправляти та поширювати допомогу навіть у ці небезпечні райони. Велика подяка представникам місцевої влади, які допомагають швидко організувати та провести роздачу допомоги. І, звичайно, безкінечна подяка всім нашим благодійникам, завдяки яким ми можемо доносити необхідну підтримку тим людям, які її потребують найбільше!

Щоб підтримати наші подальші поїздки з необхідною допомогою до прифронтових міст та сіл, ви можете зробити перерахування:

— на гривнєву банківську картку 5375411500180778

— на банківську картку в євро 5375419902604030

— на банківську карту в доларах 5375418803960723

— або через систему PayPal на акаунт nnikkolo@gmail.com

Будемо щиро раді вашому долученню до цієї важливої справи!