Минулими вихідними у запорізькому інтернаті №7 відбувся незвичний концерт. Перед дітьми виступили Луї Армстронг, Мерилін Монро, Емінем та Мадонна. І хоча, звичайно, це були не самі американські артисти, а їхні запорізькі колеги, емоції у дітей просто зашкалювали!

В запорізькому інтернаті №7 відбулася чергова інтерактивна презентація в рамках проекту «Американська музика як натхнення». Діти почули життєписи  та живу музику видатних зірок сцени — Луї Армстронга, Мерилін Монро, Емінема та Мадонни.

У кожного із цих героїв у дитинстві, а у когось — і у подальшому житті – були дуже важкі періоди. Втрата батьків, злидні сім’ї, знущання однолітків, дитячі будинки, виправні заклади – дитинство кожного з них було сповнене своїм болем та стражданнями.

Луї Армстронг вчився грати на корнеті у виправному інтернаті, від Мерилін Монро мама відмовилась майже одразу після її народження, Емінем був вигнанцем серед однолітків, а маленька Мадонна пережила надважкий період після смерті мами.

Але спільне у них було не тільки у цьому. Кожен з них знайшов у собі сили подолати труднощі, здобував у важких випробуваннях джерело натхнення. І не тільки досяг успіху, а й злетів на найвищу верхівку слави. Кожен із них став у своїй царині культовою особистістю.

Після важких періодів, завдяки наполегливості та прагненню до успіху, врешті решт вони досягли професійних висот, слави, багатства, визнання і стали прикладом наслідування для мільйонів шанувальників в усьому світі.

Найцікавіші та найяскравіші епізоди біографій зірок представила команда проекту. А запорізькі артисти перевтілились  у образи героїв презентації, вживу виконавши їхні хіти. І це перевтілення було настільки щирим та яскравим, що після виступів діти просто кинулися до них за автографами.

Як показала вікторина, почуте глибоко проникло в душі дітей. Адже для багатьох ці історії є близькими для їхніх власних. А найуважніші учасники отримали на згадку спеціальні буклети з надихаючими розповідями про зірок.

Організатори проекту висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до проведення заходу, і вже готують наступну зустріч!

Ініціаторами проекту «Американська музика як натхнення» стали благодійний фонд «Імпульс.ЮА» і молодіжний культурно-просвітницький центр «Амбасадор». Проект «Американська музика як натхнення» реалізується благодійним фондом «Імпульс.ЮА» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.