Активні дівчата та хлопці Запорізької області об’єднуються в межах проєкту «Покоління без насильства», щоб разом працювати над попередженням і подоланням проявів гендерно зумовленого і домашнього насильства. Реалізує ініціативу благодійний фонд «Імпульс.ЮА» за підтримки Посольства США в Україні.

Новий проєкт став продовженням діяльності, розпочатої фондом «Імпульс.ЮА» ще на початку нинішнього року. Це була інформаційна кампанія, спрямована на підвищення обізнаності молоді про гендерно зумовлене і домашнє насильство.

Тепер ініціатива продовжена у розширеному форматі. Додався, серед іншого, компонент навчання для молоді. В межах нового проєкту вже зібрано команду з двадцяти активних дівчат та хлопців, які пройдуть спеціальні тренінги. А після них проведуть власні тематичні активності для своїх однолітків, також спрямовані на підвищення обізнаності молоді про проблему гендерно зумовленого і домашнього насильства, та способи його попередження і подолання.

Вчора ввечері у коворкінгу Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки пройшла перша зустріч учасниць та учасників нової групи. Говорили про прояви гендерно зумовленого і домашнього насильства, його масштаби у світі та в Україні, та про способи попередження і подолання цього явища.

Молодь активно ділилася своїми думками про причини виникнення гендерно зумовленого і домашнього насильства, та про обставини, які призвели до загострення ситуації під час пандемії коронавірусу.

Однією з найважливіших тем зустрічі стало знайомство учасниць та учасників між собою. Дуже швидко стало зрозумілим, що зібралася команда яскравих і вмотивованих особистостей, між якими є багато спільного.

Тож переконані, що нова команда має потужній потенціал, і обов’язково проявить себе власними яскравими активностями!

Проєкт тільки розпочинається, і для запорізької молоді в ньому буде ще багато цікавих заходів! Тож приєднатися до команди проєкту можна буде і надалі. Для цього достатньо заповнити коротку анкету за посиланням https://forms.gle/o4SzQiQce3JHrtnG7

Також підписуйтесь на сторінки «Покоління без насильства» в соціальних мережах,
у Facebook https://facebook.com/noviolencegeneration
та у Instagram https://instagram.com/noviolencegeneration/
слідкуйте за новинами та допомагайте у поширенні корисної інформації серед молоді!

Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government