Стартував конкурсний відбір на участь навчальних закладів в проекті, який допомагає розвивати шкільні соціальні підприємства. Фінансує ініціативу Міністерство закордонних справ Німеччини.

Все більш популярним у світі і в Україні стає соціальне підприємництво. Тепер включитися в розвиток цього напрямку можуть запорізькі навчальні заклади і запорізька молодь. В рамках спеціального проекту, який фінансує Міністерство закордонних справ ФРН, оголошений конкурс на отримання школами та коледжами підтримки для створення власних соціальних підприємств.

Цей проект реалізується на підтримку навчальної програми курсу за вибором «Соціальне шкільне підприємництво» для учнів 8–11 класів, яка була схвалена і рекомендована до запровадження у школах Міністерством освіти і науки України.

Команди, які пройдуть відбір, отримають наступні можливості:
— безкоштовне навчання для кураторів соціальних шкільних підприємств;
— безкоштовне навчання учнів по темі соціального підприємництва;
— менторську підтримку експертів у створенні соціальних шкільних підприємств;
— грант, еквівалентний 1000 євро, на реалізацію власних ініціатив;
— а також краща з команд проекту в 2022 році відправиться на навчальну поїздку до Німеччини.

До участі в конкурсі запрошуються навчальні заклади Запорізької області всіх типів, в тому числі — коледжі, які перебувають у державній або комунальній власності, і в яких проходить навчання молодь 14-18 років, тобто 8-11 класи.

Заявку на конкурс заповнює представник навчального закладу.
Заявки на конкурс необхідно подати до 12 лютого 2021 року за посиланням
http://bit.ly/StudBiz_20Schools

Результати відбору будуть оголошені після 22 лютого 2021 року.

Проект Social Student Companies to Activate the Youth реалізується School of ME в партнерстві з Kinderhilfswerk ChildFund Deutschlande.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини Auswärtiges Amt. Партнер проекту — Благодійний фонд «Імпульс.ЮА»

Більше інформації про проект на сторінці https://schoolofme.me/studbiz