Як мистецтво і творчість можуть змінювати нас, і змінювати світ навколо нас? Впродовж минулого тижня під час навчального модулю «Ера нових творців» над цим активно працювали прекрасні хлопці і дівчата з різних куточків України.

Учасниками онлайн-модулю, організованого благодійним фондом «Імпульс.ЮА», стали тридцять хлопців та дівчат з різних населених пунктів України: Запоріжжя, Дніпра, Харкова, Луганської області тощо. Цікаві спікери і спікерки з різних міст України, і навіть з-за кордону, розказували про те, як мистецтво і творчість можуть розвивати окрему особистість, і як вони можуть допомагати змінювати світ навколо. Говорили про урбаністику, фестивалі, сучасні креативні простори, про мистецтво як рушійну силу зміни міст, про альтернативні форми театру, про фотомистецтво і кінодокументалістику, про живопис як спосіб самовираження та арт-терапію, про музику і музичні фестивалі тощо.

Теоретичні блоки ефективно доповнювались практиками, під час яких учасники творили невеличкі театральні етюди, створювали власні віртуальні арт-об’єкти, онлайн-фотовиставки, і навіть знімали документальні фільми про зміни свого світу під час карантину. І все це – в онлайн-форматі, знаходячись в різних куточках країни!

П’ять днів пролетіли, як один, і наприкінці всі учасники та учасниці отримали заслужені сертифікати про завершення курсу. «Я не очікувала, що це буде настільки круто!», «Це просто море нової інформації, нового натхнення, які тепер ще треба переосмислити», «Не думала, що онлайн-навчання може бути настільки захопливим», «Навіть не сподівався на такий розмах навчання і таких класних спікерів!», «Дякуємо вам за душевність і щирість, з вами було дуже комфортно працювати», зізнавалися учасники і учасники модулю під час завершальної частини.

Зі свого боку команда фонду щиро вдячні чудовим спікерам і спікеркам, які допомогли творити ці п’ять днів надихаючих знань:
— Богдані Брилинській;
— Юрію Глущуку;
— Вікторії Петровій;
— Надії Стадніченко;
— Еліні Околіт;
— Сніжані Церцвадзе;
— Ірині Путнокі;
— Наталі Янковській;
— Євгенії Мельник;
— Юрію Макаренко;
— Анастасії Войтюк;
— Маріанні Смбатян
за досвід, знання і щирість, якими ви з нами поділились!

Окремо дякуємо за чудовий виступ і за допомогу і підготовці і проведенні модулю Олені Заставній, та за співпрацю і гостинність – Запорізькому художньому салону!

Спасибі за чудову підготовку і проведення модулю Олесі Лапіковій і Сергію Андруху, і за допомогу у підготовці – Ірині Ярко!

А для тих, хто не встиг приєднатися до цієї крутої події, у нас чудові новини: з 27 липня стартує ще один навчальний модуль «Ера нових творців»! Тож подавайте заявки за посиланням https://cutt.ly/kamz7Dc і приєднуйтесь!

Навчальні онлайн-модулі проводить Благодійний фонд «Імпульс.ЮА» в межах проекту «Розвиток громадської активності серед підлітків та молоді вразливих категорій» / «Ліга успіху», що здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні