та як вони спробували себе у ролі юних реп-зірок )))

Минулими вихідними з проектом «Американська музика як натхнення» ми відвідали одразу два спеціальних заклади для дітей в Запорізькій області: Оріхівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, і Гуляйпільську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Цього разу відправилися у поїздку вже цілою маленькою гастрольною трупою – майже двадцять людей!

В Оріхові нас зустрічали близько півсотні дітей, а в Гуляйполі – вже більше ста! Розповідь про важкі періоди дитинства видатних американських артистів викликали величезну цікавіть у слухачів. Як відзначали після завершення самі глядачі, вони дізналися для себе багато нового. Наприклад, багатьох зачепив той момент життя суперзірки Мерілін Монро, що її майже одразу після народження віддали до опікунської сім’ї. Чи те, що мати майбутнього короля хіп-хопу Емінема змушена була красти їжу і одяг, щоб годувати і одягати свого маленького сина.

А живе виконання творів артистів вразило і юних, і дорослих глядачів. І якщо більш дорослій частині аудиторії більше припали до душі композиції Луї Армстронга і Мерілін Монро, то діти просто шаленіли у захопленні від пісень Мадонни та Емінема. Останній, вже майже за традицією, став і найпопулярнішою серед юних глядачів зіркою для отримання автографів)))

 

Своїм запальним танцювальним виступом цього разу захід підсилили маленькі зіроньки ансамблю акробатичного рок-н-ролу «Діксі». Після яких і усі глядачі заходу змогли взяти участь у веселому танцювальному батлі між дівчатами та хлопцями. Перемогла, як і має бути, дружба )))

Вихованці цих закладів відчули себе не тільки у ролі глядачів, але і учасників події. Зокрема, як Луї Армстронг, спробували себе у мистецтві «скету» — імітування голосом звуків музичних інструментів. Або провели невеличкий реп-батл, пробуючи імпровізувати та читати свої вірші під музику, як Емінем. І просто буря емоцій вирувала наприкінці зустрічі, під час вікторини, де кожен з глядачів намагався показати, що запам’ятав із розказаного.

«Ці історії показали нам, що треба прагнути до успіху, незважаючи ні на що», поділилася своїми враженнями Оля, вихованка Гуляйпільскої школи-інтернату. «Для цих дітей подібні розповіді і подібні історії надзвичайно важливі, адже в багатьох ситуаціях вони впізнають свої долі», зазначали після заходу вихователі.

Особливістю аудиторії у цих установах є те, що більша частина цих дітей – це діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, або діти, які тимчасово вилучені із неблагополучних родин для подальшого вирішення їхньої долі. А отже, почуті історії є для них близькими і зрозумілими.

На згадку про зустріч та про почуті розповіді кожен з глядачів отримав яскраві буклети з історіями і фотографіями героїв проекту. До яких ще і додалися автографи самих зірок, уособлених прекрасними запорізькими виконавцями )))

І діти, і їхні вихователі були щиро вдячні за проведену зустріч, за натхнення та емоції, які отримали. І запрошували приїздити у гості знову. Запрошеннями обов’язково знову скористаємось!

Зі свого боку також щиро вдячні усім, хто цього дня приєднався до нас, і незважаючи на ранній виїзд, далеку дорогу і прохолодну погоду, подарував дітям море тепла, натхнення і позитивної енергії!

Проект «Американська музика як натхнення» є ініціативою благодійного фонду «Імпульс.ЮА» і молодіжного культурно-просвітницького центру «Амбасадор». Проект реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні