Минулими вихідними відбувся один з найскладніших етапів підготовки до фестивалю «Гармонія сердець». Таким етапом самі волонтери вважають відбір учасників. Адже про своє бажання взяти участь заявило більше вісімдесяти творчих одиниць, а виступів на фестивалі буде лише трохи більше двадцяти.

Нагадаємо, що фестиваль «Гармонія сердець» — це фестиваль спільних виступів вихованців дитячих будинків та інтернатних закладів з одного боку, і професійних артистів — з іншого. При цьому з боку дітей можуть виступати як окремі учасники, так і цілі колективи.

Протягом останніх кількох тижнів в інтернатах і дитячих будинках Запоріжжя та області проходили зустрічі, на яких бажаючі взяти участь у фестивалі демонстрували свої творчі здібності. Діти співали, танцювали, декламували вірші, показували акробатичні номери, і навіть грали на різних музичних інструментах. Всього в кастингах взяли участь близько 85 творчих одиниць — як окремі діти, так і цілі колективи. А загальна кількість дітей, які прийшли на зустрічі, склала близько 150 осіб.

У програмі фестивалю передбачено лише трохи більше двадцяти номерів. Тому процес вибору учасників традиційно був дуже непростим. Протягом декількох годин волонтери «Гармонії сердець» активно обговорювали, зважували, іноді навіть сперечалися про те, хто з дітей вийде на сцену фестивалю. При цьому визначався непростий баланс між наявністю у дитини творчих здібностей, і потребою дитини взяти участь саме в цьому заході.

В результаті непростого обговорення, були обрані учасники, які будуть представляти такі установи:
школа-інтернат №1 — 2 творчі одиниці;
школа-інтернат №2 — 1 творча одиниця;
школа-інтернат №7 — 2 творчі одиниці;
школа-інтернат «Джерело» — 3 творчі одиниці;
школа-інтернат «Орієнтир» — 3 творчі одиниці;
Гуляйпільська школа-інтернат — 2 творчі одиниці;
Матвіївська школа-інтернат — 2 творчі одиниці;
дитячий притулок «Надія» — 1 творча одиниця;
будинок дитини «Сонечко» — 1 творча одиниця;
обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей — 2 творчі одиниці;
прийомні сім’ї — 5 творчих одиниць.
Знову таки, творчою одиницею будуть як окремі учасники, так і цілі колективи. Також дві дитини братимуть участь у фестивалі в якості співведучих разом із запрошеними зірковими гостями.

Вже з цього тижня почнеться робота учасників з професійними артистами: знайомство, обговорення виступів, початок репетицій. Як розповів керівник «Гармонії сердець» Юрій Вдовцов, у нього вже є цілий ряд ідей яскравих номерів фестивалю. Це будуть виступи в різних жанрах, які дозволять кожній дитині максимально проявити свої здібності.

Нагадуємо, що фінальний концерт фестивалю «Гармонія сердець» відбудеться 1 грудня на сцені обласної філармонії, концертного залу імені Глінки.

А «Гармонія сердець» продовжує шукати друзів і партнерів! Бажаючі підтримати ініціативу можуть звертатися за телефоном 099 187 93 29 або електронною поштою yuriyvdovtsov@gmail.com.

Фестиваль «Гармонія сердець» проводиться в партнерстві волонтерської групи AngelS і благодійного фонду «Імпульс.ЮА» за підтримки конкурсу соціальних ініціатив «Ми — це місто», Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації та Служби у справах дітей Запорізької міськради.

Микола КОЛОДЯЖНИЙ