27 вересня у  Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеки відбулося відкриття нового проекту для підлітків Запоріжжя. Розпочався він завдяки підтримці Посольства США в Україні.

У заході взяли участь Микола Колодяжний, директор благодійного фонду «Імпульс.ЮА», Інна Здор, менеджер проектів Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, та Олеся Лапікова, комунікаційна координаторка ВГО «Інститут «Республіка», тренерка проекту.

Ще з грудня 2018 року в Запоріжжі за ініціативи благодійного фонду «Імпульс.ЮА» реалізується програма розвитку громадської активності підлітків та молоді вразливих категорій. Програма отримала неофіційну назву «Ліга успіху», а її головна ідея – у девізі «Від розвитку людини – до успіху країни». Фактично програма спрямована на два основних напрямки: це особистісний розвиток учасників, і заохочення їх до участі у громадській діяльності. Учасники програми показали хороші досягнення у всіх компонентах проекту, і навіть почали реалізовувати власні волонтерські ініціативи.

Марія Щербань, учасниця попереднього етапу «Ліги успіху», ділиться своїми враженнями

З вересня 2019 року у Запоріжжі за підтримки Посольства США стартував новий проект в рамках цієї програми, який вбере у себе напрацювання попередніх етапів, розширить коло охоплення учасників та масштаби навчальної програми.

Зокрема, відтепер у проекті буде одразу три навчальних групи, які працюватимуть впродовж цілого року. В кожній з груп буде 15 учасників. Більша частина з них – це представники вразливих категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей і так далі. Але також у програмі бере участь і частина дітей без спеціальних статусів, щоб відбувалася взаємна інтеграція.

Учасники відкриття нового проекту

В рамках проекту заплановано проведення навчально-практичних заходів з особистісного розвитку, а також з розвитку знань та навичок громадської і волонтерської діяльності. Заняття будуть проходити один раз на тиждень у приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Розподіл учасників за навчальними групами

До речі, випускники попередніх етапів «Ліги успіху» стануть асистентами тренерів та для наставниками новачків у новому проекті. Таким чином зможуть передати здобутий досвід, та удосконалити власні навички тренерства.

Влад Головецький, випускник попереднього етапу «Ліги успіху», дає настанови новачкам

Також на учасників очікує реалізація власних волонтерських ініціатив, навчальні візити до інших регіонів України, випробовування себе у якості тренерів для однолітків, і великий підсумковий форум, який відбудеться влітку наступного року.

На початку нового грандіозного шляху )))

За перебігом реалізації проекту можна слідкувати на сайті impulsua.org.

За більш детальною інформацією звертайтесь:
Микола Колодяжний, 067 614 10 53
Олеся Лапікова, 066 871 67 19.

Проект здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США