Лютий в запорізькому проекті «Ліга успіху» став меганасиченим корисними та цікавими подіями. Тренінги, майстер-класи, екскурсії, зустрічі і навіть проведення волонтерського заходу. Втім, про все розкажемо по порядку.

Отже, вже в перший день лютого спеціально для учасників та учасниць «Ліги успіху» відбулася екскурсія до Туристичного інформаційного центру Запоріжжя. Провела її начальниця відділу туристичного обслуговування Олена Заставна. Під час заходу учасники докладно дізналися про діяльність Центру, про послуги, які він надає, а також про активності Центру, в яких вони можуть брати участь.


Другого лютого під час тренінгів вчилися, як формулювати свої цілі, як складати плани по реалізації цілей, та як мотивувати себе до їх досягнення. Окрім того, спільно з мандрівницею та блогеркою Дар’єю Панченко учасники «Ліги успіху» спланували першу спільну мандрівку. До якої вже зовсім скоро вирушать!


Дев’ятого лютого до команди проекту долучилися чудові тренерки з громадської організації «Наше майбутнє» Світлана Ванюхіна та Владислава Крижна. В цікавій ігровій формі учасники проекту розвивали свої навички з самопрезентації та ведення переговорів. А також в цей день відбулася надзвичайно надихаюча та пізнавальна зустріч із двократною чемпіонкою світу, майстром спорту міжнародного класу з тайського боксу Вікторією Євтушенко. Своєю розповіддю гостя надихнула молодь вірити у свої мрії та досягати своїх цілей попри будь-які перешкоди.


16 лютого учасники проекту продовжили удосконалювати свої знання і навички з роботи у соціальних мережах. Підбили підсумки спеціального челенджу, присвяченого роботі в соціальних мережах, та відзначили команди-переможці. А ще – розвинули свої навички з командної роботи, з креативності та публічного виступу у підготовці та виконанні театральних мініатюр. І влаштували невеличкі веселі посиденьки до Дня святого Валентина.


17 лютого відбувся дуже важливий волонтерський захід за участі представників проекту. Спільно з волонтерської групою AngelS, учасники «Ліги успіху» вирушили до запорізького інтернату №7. Де провели цілий ряд майстер-класів та цікавих активностей для підопічних інтернату.


20 лютого учасники «Лігу успіху» побували на захоплюючій екскурсії у Запорізькій дирекції Суспільної телерадіокомпанії України. Провела її продюсерка філії Наталія Андрєєва. До речі, вже скоро представники «Ліги успіху» завітають сюди вже в якості учасників ефіру!


Завершальне заняття місяця, 23 лютого, було дуже продуктивним та важливим. Учасники вчилися базовим елементам проектного менеджменту. Та розробляли ідеї і формували команди для своїх міні-проектів. Серед них до реалізації були обрані такі: міні-проект з протидії булінгу; бізнес-школа для молоді; міні-проект з розвитку волонтерства серед молоді; фото-виставка на допомогу влаштування безпритульних тварин; безкоштовні курси з іноземних мов для молоді; та проведення майстер-класів для вихованців дитячих будинків. Підготовку до реалізації цих ідей вже розпочали!


Тож лютий став для проекту «Ліга успіху» періодом якісного розвитку, і переходом на новий рівень реалізації. Далі буде!

 

Микола КОЛОДЯЖНИЙ,
координатор проекту

 

Для інформації
У Запоріжжі за підтримки Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту (NDI) триває проект «Розвиток громадської активності серед підлітків та молоді вразливих категорій Запоріжжя», неофіційною назвою якого є «Ліга успіху». Реалізує його місцевий благодійний фонд «Імпульс.ЮА».
Мета проекту – розвиток успішних особистостей серед підлітків та молоді вразливих категорій, та формування у них активної громадянської позиції. Особистостей, які зможуть бути успішними самі, та будуть здатні повести за собою до успіху інших.
Проект триватиме з грудня 2018 року по квітень 2019 року і включає цикл тренінгів розвитку особистісних якостей та розвиток необхідних знань та вмінь для реалізації власних ініціатив. Найбільш активні учасники проекту здобудуть можливість поїхати у навчальний візит до одного з міст Західної України. А потім своїми силами спробують реалізувати власні міні-ініціативи на користь рідного міста.